KOLUMNA ALENA ŠĆURICA Hoće li Etihad otići iz Er Srbije i koja je šansa da je Hainan kupi?

prevoz kamionom crna gora Mali oglasi i prodavnice # Goglasi com

Konačno, kompanija je tada funkcionirala u daleko povoljnijem okruženju. Ne samo da je djelovala u državi koja je imala više od 22 milijuna stanovnika, nego je bila idealna spona zatvorenog komunističkog Istoka i kapitalističkog Zapada. Kako je Jugoslavija bila otvorena i prema Istoku i prema Zapadu, najjednostavnija konekcija je bila upravo JAT-om. Firma PEJICTOURS DOO je osnovana 1999. Garantiram Vam da će koncesijske naknade ostati u tom iznosu. Pa taman ih vlast sama sebi plaćala (u stilu vi plaćajte toliko i toliko, a mi ćemo vam dati to i to, ili vas osloboditi toga i toga).

podgorica tirana taxi	http://www.taxi-travel.me/'

Januara, Josip Broz Tito prilikom posete Burmi na jednom od prvih letova mira i prijateljstva leteo avinom JAT-a Convair 340 YU-ADA na ruti Rangun – Heho – Mandelej – Rangun. Aprila, otvorena linija Beograd – Bec. Aprila, JAT je otvorio prvu medjunarodnu prekomorsku liniju Beograd – Atina – Kairo. Aprila, otvorena nova medjunarodna linija Beograd – Istanbul – Bejrut. Juna, otvaranje linije Beograd – Bec – Frankfurt – London. – Posle potpisivanja „Beogradske deklaracije“ izmedju Jugoslavije i SSSR-a dolazi do pregovora izmedju JAT-a i vazduhoplovnih kompanija istocnih zemalja.

Beč, avio karte Beograd Beč

Maksimalni amaterizam. Stvarno ne znam, koje to sluzbe iz Etihada „nadgledaju“ rad u ASL-u i koji su to menadzeri bili i ostali u Beogradu (za velike pare) a ne preduzimaju nista protiv ovakvih neboluza. Sada je dosao ceh. Znamo sta sledi. Citamo o rezanjima svaki dan!

Poanta tog dijela članka je da je kompanija kupovala nove i najsuvremenije avione, za razliku od kasnijih godina. Mjesecu 1998. Potpisuje se kontraverzni ugovor za nabavu 8 Airbusa A319 (isporuka između 2000. i 2005.).

PREVOZ POKOJNIKA BEOGRAD

– 5.avgusta, uvedena nova linija medjunarodnog vazdušnog saobracaja Beograd – Varšava – Moskva. Septembra, uveden direktan teleks kanal Beograd – Bec radi povezivanja sa SITA centralom. Tako je ucinjen kvalitativan i kvantitativan napredak u pogledu telekomunikacionog razvoja JAT-a. – Krajem godine, JAT prema statistickim podacima prvi put u toku jedne godine prevezao pola miliona putnika. – JAT sagradio i opremio moderan hangar s pratecim radionicama na aerodromu u Surcinu, koji je postao maticni aerodrom preduzeca.

https://podgorica.taxi/

– 22 jula, za civilni saobracaj otvoren aerodrom “Ponikve“ kraj Užica. Tokom leta obavljeno nekoliko letova na relaciji Beograd – Užice – Tivat. Septembra, obnovljen saobracaj za Berlin. Oktobra, https://podgorica.taxi/ jugoslovenska delegacija, s predsednikom Republike Srbije Slobodanom Miloševicem na celu, putuje na mirovne pregovore u Dejton (SAD). Decembra, odlazak DC-10 za Rim na tzv. “D“ pregled.

TEMIŠVAR (IZ NOVOG SADA)

Nada me da će ova moja kolumnica bar malo pridonjeti da ih se više nikad ne pusti. A kamo sreće da nas je bilo bitno više onih ružnih godina. Marko, ljudi o zrakoplovstvu vole jako iznositi emocije, vežu nacionalno zrakoplovstvo uz nacionalni ponos, čak štoviše izjednačavaju ga.

podgorica tirana taxi	http://www.taxi-travel.me/'

Prvi Evropljani koji su stigli do pacifičke obale bili su Španci 1542. Neverovatnu ekspanziju https://taxi-travel.me/ grad doživljava od 18. Veka kada je u obližnjim Rocky planinama pronađeno zlato.

PREVOZ UMRLIH

Cena po dogovoru. Osim vlastitih problema, okolina je daleko teža nego prije četiri godine. LOT i American pokreću tri interkontinentalne linije iz Budimpešte, a već lete Air Canada Rouge i Air China. Zagreb je dobio 20 novih linija, 11 novih kompanija među kojima i Emirates, Air Transat, Air Canada Rouge, KLM, Brussels, ČSA, Iberia. TAROM je ozbiljno pregovarao oko nabave dvaju Boeinga 777.

  • Od takvih „uspeha“ se pune privatni racuni u poreskim rajevima.
  • Prvi put demonstrirana na liniji za Frankfurt.
  • A to znači demotivaciju konkurencije.
  • Potpisuje se kontraverzni ugovor za nabavu 8 Airbusa A319 (isporuka između 2000. i 2005.).
  • Godine Radnicki savet doneo odluke o slanju prvih predstavnika i osnivanju predstavništava u Frankfurtu, Minhenu, Atini, Parizu i Cirihu, cime pocinje organizovani nastup JAT-a na evropskom tržištu.
  • Linija produžena do Kopenhagena.

Aprila, JAT uvodi liniju za Stokholm. Aprila, Privredna avijacija JAT-a preuzela pet aviona – Gruman G 164-A i time u svoju flotu uvela novi tip aviona. Marta, otvorena podgorica tirana taxi http://www.taxi-travel.me/ nova JAT-ova medjunarodna linija Beograd – Zagreb – Minhen – Frankfurt. – JAT organizuje letove avionom DC-3 za decu koja su bolovala od velikog kašlja.

This entry was posted in Other. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *